Римейк на окултен филм: "ГЕРБ прави избори"

0
"На практика мъртвите души в списъците формират сериозен процент от подменения вот", опасява се Елена Гунчева
"На практика мъртвите души в списъците формират сериозен процент от подменения вот", опасява се Елена Гунчева Снимка: Фейсбук

През пролетта очакваме римейк на окултния филм: "ГЕРБ прави избори". Отново вдигнатите от гроба ще гласуват единодушно за управляващата партия. Граждани на други държави, отдавна забравили дори българския език, с изненада могат да установят, че виртуално са били на изборите в България и са гласували. Естествено, отново за управляващите

Това пише в личния си фейсбук профил Елена Гунчева: 

"На практика мъртвите души в списъците формират сериозен процент от подменения вот. И защитата на личните данни по безумните изисквания на Брюксел дойде дюшеш за нашите мутри. По-рано при изнасяне на избирателите списъци имаше улици и ЕГН-та на избирателите. И всеки, който се усъмнеше или знаеше, че човек е починал или в чужбина, можеше да уведоми ГРАО или изборните комисии. Сега - тц, не става. Лични данни! Което отваря вратата на машинациите.

Мъртвите души имат значение само ако съучастници са и изборните комисии. А те в повечето случаи са. Защото са назначени от партиите от статуквото. И голяма част от тях просто са отишли да си вземат едни пари и изобщо не ги интересува какво става, стига да си тръгнат навреме.

А въпросът може да се реши елементарно като се засекат тези, за които има данни от Гранична полиция, че дълго време са извън страната. Или да се задължат по адреси домоуправителите в някакъв срок да подадат обрата информация всички тези хора налице ли са и виждал ли ги е някой. Или дори да се направи активна регистрация за изборите. Елементарно, стига да има желание, но такова няма.

Най-големият проблем е купеният вот. За 50 лева повечето от махалите са готови сами да се продадат и да "фъргат гласа", за този, който им ги даде. Призивите за съвест и разум се сблъскват с бетона, който имат повечето от раменете нагоре. Но пък една достатъчно усложнена изборна система и начин на гласуване, изискваща интелект и грамотност, спокойно може да елиминира този фактор. Интересно е, че полицията прави само декоративни опити да се бори с продажбата на гласове. Дори в големите градове дилърите се знаят. И се знаят коя партия на кого разкешва. Да не ме убеждавате, че полицейски шеф, назначен от ГЕРБ, ще отиде да ги арестува, когато си пазаруват гласове!?! Айде бе!

И начинът за сравнително честни резултати е видеонаблюдение на броенето на бюлетини и попълване на протоколи, като това да са доказателства при съдебно оспорване на вота. И граждански патрули, които заедно с полицията да следят за купуване на гласове.

Но след като в една Америка се видя за каква сеч става дума по време на изборите, не съм оптимистка за тук. Но винаги остава опцията за пряка улична демокрация!"

Елена Гунчева

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари