Шест причини вождът на ГЕРБ да получи слаб 6 за умилкването си на Ердоган

2

От ГЕРБ явно продължават да ни смятат за ( управлявани и манипулирани от тях) идиоти, на които могат да пробутат всяка своя пропагандна версия

Опитват пак и пак. Този път по повод вчерашната среща на техния вожд с турския президент Ердоган, която смехотворно наричат “внезапна”, пише Иво Инджев в неговия БЛОГ

Първо, няма такова нещо като “внезапна” среща между един дребен и низвергнат автократ и неговия доста едър на попрището на автокрацията, доминиращ в тази (дву)странна връзка президент на Турция, като Ердоган. Или поне не може да има “внезапна” среща по решение на дребосъка Методиевич, а само по хрумване на алфа автократа. С други думи, ако срещата е била внезапна, това не е за хвалба. Защото това означава, че Методиевич е бил привикан внезапно, което изглежда доста достоверна версия от самото видео, в което си личи как върти опашка с надежда да бъде погален, а вместо това твърде резервираният в поведението си Ердоган го подритва с жест на отказ от прегръдка и го ползва като фон, за да предаде послание за успех на изборите на “целия български народ”. 

Внезапни са само поривите на Методиевич, който на своето примитивно ниво измисли да поздравява почетния караул при едно свое официално посещение в Анкара с “мархаба”, а при друго посещение налетя да целува булката на Ердоган и скандализира не само протокола на домакина си, но и цяла мюсюлманска Турция.

Второ, направо е смешно да ни обясняват, че вождът на ГЕРБ е отишъл да се види с изселнически организации, за да се бори с…ДПС. Схващате ли “логиката”: Методиевич се бори с ДПС с помощта на Ердоган, който откровено рекламира само преди месец ДПС , когато при него на аудиенция беше Карадайъ с цяла делегация в рамките на демонстративно, а не на “внезапно” посещение.

Трето, вечно кръстещият се пред камерите Методиевич се опита да говори от името на българските мюсюлмани, на които Ердоган наистина няма нищо против да бъде разглеждан като покровител, но истината е, че българските мюсюлмани не са непременно и само български турци. А и сред тях Ердоган не е единодушно припознат за бащица, за какъвто угоднически го прокламира нашият православен каратист в ролята на самоназначил се вестоносец на мюсюлманите като мост на приятелството с Турция.

Четвърто, дори и да беше вярно, че ГЕРБ могат наистина да откъснат някой и друг глас от ДПС и да си ги боднат като гербер на ревера на предстоящите избори на 11 юли, колко ли ще загубят сред останалите избиратели в България от умилкването на Ердоган

Пето, на фона на оглушителния отказ в Европа и САЩ да продължат да го тупат окуражително по гърбината след като изпадна от отбора на решаващите фактори в българската политика, желанието му да се представи като политик с позиции ( единствено) в Анкара само потвърждават общото впечатление за неговата изолация на Запад. Че и в Русия, ако се съди по факта, че руската мечка го мачкаше и ползваше за своите цели дълго, но в момента, когато се провали, отказа да рони крокодилски сълзи за човека, благодарение на когото в България руското влияние достигна апогея си от 30 години насам чрез формирането на 100 процента проруска законодателна власт и нейната проекция в изпълнителното тяло, олицетворявано от туловището на Методиевич. 

Шесто и последно в този кратък разказ по картинка, вижте два стоп кадъра от видеото, което толкова прибързано самодоволно и самонадеяно разпространиха от ГЕРБ. Сияещият  от желание да се гушне с Ердоган Методиевич се засилва с подканящи за прегръдка разтворени обятия, но строгият му домакин намусено му показва да си знае мястото.

Поради всичките 6 посочени по-горе причини на този изпит Методиевич получава слаб 6.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари