Ричард Алибегов: Браншовите организации ще предложим утре министър на туризма

0
По думите му в прокуратурата е подаден сигнал срещу Зарица Динкова
По думите му в прокуратурата е подаден сигнал срещу Зарица Динкова Видео: NOVA

По думите му в прокуратурата е подаден сигнал срещу Зарица Динкова

Във вторник браншовите организации ще предложим кандидат за министър на туризма, зад когото всички ще застанем. Не е политическо лице, но мислим, че може да изпълни нашата визия за туризма. Това заяви председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов в студиото на "Денят на живо" по NOVA.

Според него задължително трябва да бъде сменен министърът на туризма. "Динкова няма нищо общо със сектора, никой не я познаваше и не се справи добре. Изразихме недоверие към нея, а тя ни се сърдеше и ни пренебрегваше месеци наред. Избирателно тя приема с кого да ходи на изложения в чужбина. На определени черноморски общини се дават пари от бюджета. Тя не е подготвена, браншът има нужда от вътрешен човек, който да е разпознаваем. В прокуратурата е подаден сигнал срещу Зарица Динкова", коментира той.

Той обясни и как е преминала срещата за сигурността в София. "Поискахме повече патрули в централната туристическа част на града, като наблегнахме на това, че органите на реда не бива да бъдат с тежко оборудване. Полицаите да са с леко снаряжение, но да има присъствие в търговката част на бул. "Витоша", призова Алибегов.

По думите му поведението на мигрантите е притеснително. "Те викат, крещят, бутат се. Когато са групи от 15-20 човека, дори нищо да не правят, изглеждат заплашително. Тези хора не ходят по заведения, а по паркове и градинки, вдигат много шум. Всеки има право да се движи свободно, спазвайки правилата. Не заклеймяваме всички бежанци, те бягат от война. Когато обаче дойдеш в една страна, трябва да спазваш нормите. Живеем в мир и никой политик не бива да създава проблеми на етническа основа", заяви той.

Алибегов уточни, че всичко навсякъде поскъпва, което се отразява както на доставните, така и на продажните цени, но и заплатите в сектора са нараснали три пъти.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    3
    Този простак...
    Този козел и той акъл ще дава. Този не става, но какъв министър искате? Такъв, който да ви махне ДДС-то, а вие да си вдигате цените колкото си искате. Но така е, народът не може да разбере, че не трябва да ви влиза в кръчмите, а като толкова е зажаднял да си купи бутилчица от кварталния магазин и да си я изпий в къщи с кеф, хем надценката е по-малка...
  • 3
    2
    Балканеца
    Алибегов надяваме се е наясно, че туристическия сектор далеч не ограничава само до кръчмите.
  • 8
    1
    Истината
    През последните две години цените в заведенията се вдигнаха на 100 и повече процента.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари