В лабиринта на забраните: Десетки души отнесоха глоби

0
Хората сигнализират, че разрешените маршрути в големите паркове са объркващи.
Хората сигнализират, че разрешените маршрути в големите паркове са объркващи. Видео: bTV

Десетки глоби за хора, които не носят маска в парка. Актовете са от 300 до 1000 лв. В същото време хората сигнализират, че разрешените маршрути в големите паркове са объркващи.

Столичани споделят, че за да стигнат до Борисовата градина са им необходими търпение и… мускули. Истинското изпитание е за майките, защото трябва да преминат или през подлез със стълби и да носят количката на ръце, или да пресекат неправилно, информира bTV.

На „Орлов мост“ има асансьор за майки с деца, възрастни хора и такива в неравностойно положение, но той не работи отдавна. Само на 100 метра има подлез с рампа, но той е затворен.

Един от доброволците, които ориентират хората в парка е писателят Калин Терзийски. „Никога не бих пазил хората от парка, пазя ги от тяхното невежество. Сядането по пейките изглежда безобидно, но може и да не е“, добави той.

От Столичната община уточниха, че не се разрешава родители и деца да карат велосипеди заедно. Според изискванията, възрастните могат да карат велосипеди преди 09:30 ч. и след 18:30 ч. – през останалото време могат само децата.

От СДВР предупреждават, че всеки, който нарушава правилата в парка, ще получи акт.

Директорът на „Охранителна полиция“ към СДВР комисар Радослав Стойнев заяви, че от 21 ч. до 6 ч. е забранено посещението на паркове, вчера за нарушаване на тази мярка са 5 акта.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- И той ми казва: "Искам да имам дете от теб!"
- И ти?!
- Пратих му по-голямото, че то яде повече!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари