Рибар извади 18-килограмов шаран от дълбините на язовир "Йовковци"

7
Счупих стария си рекорд, похвали се Иван Недев
Счупих стария си рекорд, похвали се Иван Недев

"Хей, колеги-риболовци, времето захладня и шараните се раздвижиха!!! Така че грабвайте такъмите и жените (за кадем!) и към водоемите. Аз счупих стария си рекорд на шаран -15 кг и 300 г, 124 см, постигнат през 1983 година на р. Вит, "Станчовото" край Крушовица. Този красавец тежи 18 кг и 150 г и е дълъг 116 см. Наслука и по-големи успехи!"

Така се похвали Иван Недев на личния си профил във Facebook и предизвика възторзите не само на запалените рибари. Разбира се, както си му е редът, мъжът публикува и снимка, на която позира с огромния шаран, уловен от него.

Мястото на улова е язовир "Йовковци", намиращ се на 10 км западно от Елена, разбираме от самия горд рибар.

"Борихме се около 25-30 минути. Давах му относителна свобода с изключение на един участък, в който дъното е покрито със сладководни миди - точно в тоя участък го засякох... Беше се набол и на двете куки, но на едната плетеното влакно беше скъсано - явно от мидите...", обяснява Иван.

Тутаски се нароиха мераклии да опитат от "шаранчето", но мераците им бяха охладени от рибаря:

"Дано не ви разочаровам, но накрая го пуснах обратно в язовира. За трапезата си оставих по-дребни. Много едрият шаран е тежък за ядене (има много мазнина). Единственото му предимство е, че костите му са... кокали."

Дай Боже всекиму такъв улов!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари