Резултатите в Русе след първите 17 протокола

0
Как гласуваха русенци днес
Как гласуваха русенци днес Снимка: Dunavmost.bg

Обработени са протоколите от 17 секции от 337-те в област Русе към 21:00 ч.

Това съобщи председателят на Районната избирателна комисия в крайдунавския град Мирослава Маркова в нощта след вота за президент на РБългария, цитирана от ТОП НОВИНИ.

Според тях ген. Румен Радев има подкрепата на 58.59%, което са 2001 гласа.

За Цецка Цачева има 1230 гласували или 36.02%.

С "Не подкрепям никого" са гласували 184 или 5,39 на сто от избирателите.

Маркова сподели, че към момента обработката на протоколите върви нормално и окончателните данни за региона се очаква да са ясни рано сутринта на 14 ноември, понеделник.

Според данните на социологическите агенции към 20 ч., 58,5% от българските гласоподаватели са предпочели ген. Румен Радев за президент на България. Подкрепата за кандидата на ГЕРБ Цецка Цачева е 35,7%. 6,6% от българите, имащи право на глас, са отбелязали в бюлетината на балотажа "Не подкрепям никого".

Изборният ден, в който жителите на област Русе имаха възможност да дадат своя вот за президент на РБългария приключил нормално.

За целия ден са регистрирани 8 жалби в област Русе. Те са разгледани. Няма открити съществени нарушения, които да са попречили на изборния процес.

Активността към 20 ч. е 42.57 за областта, а за община Русе - 39.86.

От Областната дирекция на МВР също отчетоха, че в края на изборния ден обстановката на територията на област Русе остава спокойна. Всички избирателни секции в региона са приключили работа без проблеми.

В ОДМВР - Русе няма регистрирани инциденти и нарушения на обществения ред, свързани с изборния процес.

От служителите на сектор “Български документи за самоличност” в ОД МВРРусе и районните управления в областта в градовете Две могили, Ветово, Сливо поле, Бяла днес са издадени и връчени 8 удостоверения, които да послужат на гражданите да упражнят правото си на глас. Общият брой на издадените удостоверения за балотажа е 52.

Областната дирекция на МВР в Русе е създала организация полицейските служители да окажат съдействие за осигуряване безопасното транспортиране на изборните книжа от секциите до РИК

Източник: ТОП НОВИНИ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари