Ревю на оригинални бижута в Русе

2
Украинската дизайнерка Слава Салюк представи своята колекция „География“ във фоайето на Доходното здание
Украинската дизайнерка Слава Салюк представи своята колекция „География“ във фоайето на Доходното здание

Украинската дизайнерка на бижута Слава Салюк представи своята колекция „География“ във фоайето на Доходното здание в Русе

Ревюто, съчетано с тоалети с етно мотиви от модна къща „Елена Христова“, бе посветено на 30-ата годишнина от Независимостта на Украйна. На събитието присъстваха украинският посланик Виталий Москаленко и почетният консул на Украйна в Русе Пламен Бобоков. Моделите бяха представени от манекенки на Vogue Models, а със свои изпълнения се включи певицата Петя Георгиева, предаде Русе Медиа.

Слава Салюк изработва своите бижута въз основа на украинските, предимно хуцулски бижутерийни традиции, чийто чар е, че почти всяко произведение е мултикултурно. А конците на всяко изделие са мост между поколенията и между Украйна и света. Тя комбинира украински мотиви с елементи от Индия, Латинска Америка, Етиопия, Афганистан.

„Това, което ще представя, е част от моя живот. В своите бижута искам да представя историята и културата на всички народи. Нарекла съм изложбата си „География“ , тъй като обединява всички народи в едно“, сподели Слава Салюк.

Сред бижутата има уникални творения, като елементите от тях са издирвани в различни оказиони, включително с детайли от злато и сребро от 18 век. Авторката ги сглобява в едно цяло, за да ги превърне в произведение на изкуството.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари