Ревизоро: Не съм казвал, че на "Алепу" се строи хотел

0
Според екоминистъра вчерашните му думи били извадени от контекста
Според екоминистъра вчерашните му думи били извадени от контекста Снимка: БГНЕС

"Не съм казвал, че на “Алепу” се строи хотел"

Това заяви по време на изслушването си в парламента по повод спорния строеж на морето екоминистър Емил Димитров (Ревизоро), предаде репортер на БГНЕС.

Това, което видях по телевизията, не ми прилича на брегоукрепително съоръжение. Прилича ми на хотел. Не знам какво ще бъде”, заяви Димитров, който преди ден коментира, че няма да се превръща в „екологична бухалка” и да спира строежи.

Ревизоро: Не спирам “Алепу”, ще стане много хубав хотел

Според екоминистъра вчерашните му думи били извадени от контекста и отрече да е казвал в прав текст, че там се строи хотел. Емил Димитров подчерта, че ръководеното от него ведомство няма да вземе отношение по въпроса, докато текат съдебните процедури, след като прокуратурата протестира разрешителното за строеж.

Нямам правото да коментирам дейността на институциите. Не е редно да коментирам дейността на прокуратурата. Това е стратегия, която тя е възприела – да протестира разрешителното за строеж. Не ние го издаваме, а община Созопол. Когато имаме решение по този въпрос от съдебната система, ще предприемем последващите си действия“, увери министър Димитров.

Според него не е редно да прави коментар “със задна дата”, тъй като разрешението за стартиране на дейностите е издадено още преди да заеме поста на екоминистър.

Не бих искал да влияя по някакъв начин на един бъдещ процес, да изземвам правомощия или да излиза, че аз самият издавам присъди. Това по никакъв начин не е редно да се случва. Не коментирам, а помагам изцяло на прокуратурата във всичките ѝ действия“, допълни още той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Девизът на ергена:
"По-добре само мляко в хладилника, отколкото крава в кухнята."

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари