Рецидивист се връща в пандиза, ударил ченге и готвачка, заплашил ги с убийство

0
Рецидивист се връща в пандиза, ударил ченге и готвачка, заплашил ги с убийство

Рецидивист с начално образование, осъждан за тежко умишлено престъпление, се връща в затвора. Причината за това е извършеното от него през нощта на 9 срещу 10 януари 2014 г. във Ветово, където мъжът жевеел, пише "Топ новини".

Той бил агресивен, най-често след употреба на алкохол, пише в мотивите към присъдата. На 9 януари вечерта заедно със свои приятели отишъл в заведение във Ветово, където употребил голямо количество алкохол. Под негово въздействие, вече след полунощ, започнал да чупи чаши и чинии, хвърляйки ги на пода. Една от готвачките излязла и му направила забележка, но той не й обърнал внимание и продължил да троши чаши и бутилки, което било последвано от втора забележка от нейна страна.

Това предизвикало агресията на престъпника, който се нахвърлил върху жената с удари в лицето и други части на главата. След това той започнал да я блъска и дърпа с ръце, като, крещейки, й отправил обидни думи. Агресивността му се задълбочила и той се заканил на жертвата с убийство.

Тя се изплашила от опасния рецидивист и веднага щом приятелите му го поусмирили, се оттеглила и се обадила в полицията.

През това време другата й колежка в кухнята позвънила на управителя, в резултат на което дошъл сина на собственика и опитал да укроти подсъдимия, но не успял. Той бил много агресивен и продължил да чупи чаши и чинии, е вписано още в мотивите към присъдата.

През това време на място пристигнали двама дежурни полицаи, които разпоредили на закононарушителя да спре да крещи и му поискали документите за самоличност. Той им отказал с крясъци и заявил, че ще счупи още чаши и чинии и че ще прави, каквото си иска в ресторанта. Казал още, че двамата служители на реда са "никакви" и не могат да му правят проверки, след което излязъл пред ресторанта, където продължил да вика.

Там полицаите отново му поискали документ за самоличност, което било последвано от опит за саморазправа от страна на престъпника. Той се заканил с убийство на единия от полицаите, като му заявил, че ще го заколи, щом си изтърпи наказанието за извършеното в ресторанта. Веднага след това нанесъл удар с юмрук в лицето на служителя на реда, който залитнал.

Другият полицай успял, макар и трудно, да повали престъпника на земята и с помощта на колегата си му поставили белезници, въпреки яростната съпротива от страна на пияния. След това последният бил отведен в РУП-Ветово. Проверката с дрегер, извършена там, показала 1,72 промила алкохол в издишания въздух.

Започнало разследване по случая, което стигнало до съда. Там обвиняемият признал вината си и поискал делото да се гледа по съкратената процедура, което и станало. За причиняването на лека телесна повреда на полицая и готвачката и заплахите за убийство, отправени към тях, както и за хулиганските си действия, той получил 2 години и 4 месеца лишаване от свобода, които ще изтърпи при общ режим в затворническо заведение от открит тип. Мъжът ще трябва да заплати и разноските поделото.

Присъдата не е влязла в сила и може да се обжалва пред Русенския окръжен съд.

Източник: Топ новини
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари