Рецептата за аромата на зелена ябълка е създадена в Румъния

1
Компания за бои в Тимишоара държи световния патент
Компания за бои в Тимишоара държи световния патент

Компания за бои в Тимишоара държи световния патент

Рецептата за аромата на зелена ябълка е създадена в румънския град Тимишоара. Местна компания за бои държи световния патент, съобщи Кристина Мурешян - един от основателите на независимия културен център Фабер, предава БТА. Той е домакин на изложбата „Ярки градски пейзажи: огледало на екосистемата“ - част от програмата “Тимишоара - Европейска столица на културата”.

Куратор на изложбата е италианката Мартина Муци от Айндховен. Проектът включва статистически данни от социологически изследвания, карта с цветни линии, която показва географските връзки и експортните дестинации на местните фирми към света, както и предмети, компоненти, суровини, произвеждани в румънския окръг Тимиш.

Това е дизайнерска фабрика на града. Инсталация от елементи, произведени в местните индустриални центрове. Взети директно от поточните линии и лабораториите и поставени тук, за да можете да ги разгледате, помиришете, докоснете. Това са продукти и компоненти, които иначе не виждаме. Защото обикновено са скрити в други, по-големи предмети. Идеята е хората да разберат колко много неща се произвеждат тук, в Тимишоара и Тимиш. Искаме да покажем индустрията като жива картина на производствата. Хиляди местни жители са ангажирани с тези производствени процеси”, споделя Кристина Мурешян, предава БТА.

Фабер ще бъде домакин на събития от програмата “Тимишоара - европейска столица на културата” през цялата година. Различни изложби ще бъдат провеждани на площ от 750 кв. м. в три изложбени зали. Центърът е създаден през 2017 г. и е разположен в някогашна фабрика за масло и сапун, произвеждала по-късно и осветителни тела.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари