Ресторантьорите в Русе ще помагат с изхранването на бежанците от Украйна

3
"Ако хората останат при нас, те са добре дошли в нашите заведения, шивашки фирми и други браншове", каза Красимир Иванчев
"Ако хората останат при нас, те са добре дошли в нашите заведения, шивашки фирми и други браншове", каза Красимир Иванчев Видео: КИС 13

От Община Русе предприемат мерки за подкрепа на идващите от Украйна хора, предимно майки с деца, които бягат от войната

 От ресторантьорския бранш са поели ангажимент да изхранват бежанците, които се настаняват там, съобщава КИС 13. 

Подготвят се и информационни брошури с полезна информация, която да насочва гражданите към болници, административни сгради и магазини.

Близо 9000 бежанци от Украйна са влезли в България през Дунав мост при Русе

Тъй като повечето от тях минават транзитно, към момента не се налагат спешни мерки.

През следващата седмица се очакват указания на национално ниво, които да дадат отговор как трябва да се реагира при усложняване на международната обстановка и увеличаване на потока от бежанци към страната.

Междувременно от Общината ще осигурят лаптоп и телефон на Дунав мост, за да могат бежанците да установят връзка с приятели и близки, които са останали в Украйна.

Вижте повече подробности във видеото.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    6
    Стоян
    Този бивш затворник и престъпник да се скрие!
  • 9
    5
    Димитрова
    Ай, майкооо, герберската подлога реве за парииии.
  • 15
    4
    Gost1
    А безвъзмездно тез керпедени вярваш ли си?Да вземат да ги затворят тез заведения най добре ще направят да има по някое кафене и до там,всеки втори свинарник с цени като на 5 звезден ресторант тоя пич не си пуска за клиентите в градина утопление че скъпа газта вярваш чи че ще им даде един домат и то на хора където не си и плащат
  • 19
    3
    Как бе, Иванчев?
    Как ще ги изхранвате, безвъзмездно ли? Или разбрахте, че за всеки бежанец правителството отпуска по 40 лева на ден и искате тези пари? Ако е безвъзмездно е похвално, дори много добре, но се съмнявам, че така ще го направите?
  • 18
    2
    русенец
    Помагайте колкото си искате и както можете да си ПОЗВОЛИТЕ БЕЗ ФИНАНСИРАНЕ ОТ ДАНЪКОПЛАТЕЦА. Красьо, айде стига борисовски селски пинизи, а?
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари