Ресторантьорите в Русе недоволни от върнатите мерки, плашат с протест

2
Според хората в сектора нито една от предприетите мерки от правителството за подпомагане, не работи или е неприложима в туризма
Според хората в сектора нито една от предприетите мерки от правителството за подпомагане, не работи или е неприложима в туризма Снимка: КИС 13

Хотелиери и ресторантьори са готови да излязат на протест заради върнатите от днес мерки, които ограничават дейността им

От бранша са изпратили протестна нота до премиера и Националния оперативния щаб, в която твърдят, че няма добре действаща мярка за подпомагане на туристическия бизнес и затова настояват за спешна финансова помощ за целия сектор, съобщава КИС 13.

"Ресторантьорите отново търпят загуби заради забраната, влязла в сила от днес, за групови празненства с присъствие на над 30 души на открито и на закрито", обясни Красимир Иванчев, който е председател на браншовия съюз в Русе и собственик на заведение в центъра на града.

Според хората в сектора нито една от предприетите мерки от правителството за подпомагане, не работи или е неприложима в туризма. Затова са изпратили протестна нота до министър-председателя, в кяото настояват за спешна финансова помощ за целия туристически бизнес. В протестната нота, от бранша твърдят, че и мярката с въвеждането на 9% ставка за заведенията е осакатена до такава степен, че е станала пречка за бизнеса.

Както стана ясно от посоченото по-горе общият брой на диагностицираните с COVID-19 от Русенско е 56, като активните случаи са 37 – 34 от гр. Русе и по един от гр. Бяла и селата Щръклево и Кацелово.

Интересен е и фактът, че от активните случаи 38% са мъжете, а жените са 62%, което като бройка означава съответно 14 и 23. Подобно е и разпределението при всички заболели от началото на пандемията 33 са жените, а мъжете са 23.

Към момента поставените под карантина в областта лица са 611, а за други 5971 тя вече е изтекла. Така общият брой на лицата, които са били или продължават да бъдат под карантина е 6582.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари