Ресторантьорите в Русе искат узаконяване на бакшиша

4
Според бранша, нормалната надценка в сметката на клиентите заради включения в нея бакшиш, би била между 8 и 10%
Според бранша, нормалната надценка в сметката на клиентите заради включения в нея бакшиш, би била между 8 и 10% Видео: Кис 13

Според бранша, нормалната надценка в сметката на клиентите заради включения в нея бакшиш, би била между 8 и 10%

"Узаконяването на бакшишите ще доведе до повече пари в хазната и ще дисциплинира персонала в заведенията и ресторантите", каза пред телевизия КИС 13 председателят на съюза на хотелиерите и ресторантьорите в Русе Красимир Иванчев. Според бранша, нормалната надценка в сметката на клиентите заради включения в нея бакшиш, би била между 8 и 10%.

От Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация от години настояват за узаконяване на бакшишите, тъй като при проверка рискуват да бъдат санкционирани заради разминаване между парите в касата и оборота по фискални бонове.

Според Красимир Иванчев е необходимо само да копираме как е уреден въпросът в други европейски държави.

Начисляването на бакшиша в сметката на клиентите и облагането му с данък би довело до повече приходи в бюджета и ще дисциплинира персонала в ресторантите, смята Красимир Иванчев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    24
    Някий
    Каква работа има бакшиша в касата на заведението? Бакшиша обикновено го давам на сврвитьор(ка) а не на някой мазен толуп дето иска персонала му да му работи без пари и извънредно че и бакшиша им иска да вземе!!!
  • 8
    23
    tom
    Krasimire parvo si napravi remont na toia Restoran prilicha na Toaletna - WC i togava govori .
  • 14
    22
    daskal
    Съвсем ще ви се изпразнят кръчмите.
  • 12
    21
    Преял от Бакшиши
    Бакшиша се е давал на времето предварително,за да сте обслужени по бързо и качествено.И ед дошъл от руските войници в Париж през Руско Френската война през 1812 г.от там идва и Бистро или Бъйстра ,защото са бързали да се нахранят и са давали башиша да стане по бързо!
  • 34
    20
    Дарина Евтимова
    Бакшишът се дава по желание на клиента.Ако сме доволни от храната и обслужването, ще дадем. Аз съм работила в този бранш и откакто живея в Русе, мога да коментирам, че обслужването в повечето заведения е трагично.Собствениците се оплакват от липса на кадри и мога само да им препоръчат да си ги обучат добре.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Приемате ли тази жена за Ваша законна съпруга?!?!
- Приемам!
Отчето погледнал към младоженката и рекъл: - Момче, пак те питам..

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари