Хотелиери и ресторантьори в Русе искат газ и ток на ниски цени

2
Председателят на регионалната организация Красимир Иванчев представи исканията на бранша
Председателят на регионалната организация Красимир Иванчев представи исканията на бранша

Председателят на регионалната организация Красимир Иванчев представи исканията на бранша

"Газ и електроенергия на достатъчно ниски цени в кратки срокове", за това настояват от бранша на хотелиерите и ресторантьорите в Русе, за да могат да оцелеят през зимата, разкрива материал на КИС 13.

За сектора е много важно да има редовно правителство, което да предприеме спешни мерки за овладяване на цените и подкрепа за бизнеса.

Според председателя на регионалната организация Красимир Иванчев, за бранша е без значение откъде ще идва газът, стига да го има и да бъде на нормална цена. Това се отнася и за тока, който също представлява съществена част от разходите в сектора. 

От бранша настояват и за трайно решение за 9% ставка на ДДС за ресторантите. Трябва да се помисли и за облекчаване на визовия режим, смята още Иванчев.

Друга мярка за подкрепа на сектора е и поне 1% от приходите от туризъм да отиват за реклама, което да се прилага и на местно ниво.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    6
    Емо
    Затваряйте ги тез бърлоги нито услуга предлагат ни храна като хората цените нямам думи
  • 9
    5
    Русенец
    Не разбрах. Искат по-ниски цени на суровините, за да намалят цените на продуктите си и така да ги направят по-достъпни за клиентите им, като по този начин реализират повече продажби или просто ще гушнат по-голямата разлика между приход и разход?
  • 22
    4
    А бе, Иванчев...
    И ние искаме по-ниски цени, но вие си ги надувате колкото си искате. Да попитам това говедо Иванчев - ако газта и токът ви са на по-ниски цени, ще намалите ли вашите? Никога, защото нямате задъване...
  • 15
    3
    123
    И русенци искат читав кмет ама ей на!
  • 19
    2
    РУСЕНЕЦ
    А,клиенти с много пари,които да им ядат боклуците,не искат ли?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари