Ресторантьори готвят наказателен вот заради неотменената забрана за пушене

0
Ресторантьори готвят наказателен вот заради неотменената забрана за пушене
Снимка: БГНЕС

Собственици на заведения се готвят да накажат управляващите на предстоящите евроизбори заради неспазеното им обещание да отменят забраната за пушене на закрито. Това се разбира от съобщение на Сдружението на заведенията в България, където членуват малките обекти.

"Представителите на ресторантьорския бранш обещават да гласуват – естествено, по съвест! Нали така гласуваха и родните депутати през декември 2013 г.?! По съвест! Понеже депутатската съвест, оказа се, работи само за времето след 22.00 часа, българските ресторантьори съвестно ще изпълнят ангажимента си да гласуват, но ще го направят в 22.00 часа – часа, в който забраната за тютюнопушене няма да важи, ако се вярва на последните управленски идеи", се посочва в съобщението.

Преди седмица стана известно, че управляващите отлагат за след евроизборите въпроса дали да отпадне пълната забрана за пушене на закрити обществени места.

Злополучната забрана за тютюнопушене в т.нар. закрити обществени места вече втора година не спира да бъде актуална и ще продължи да е такава, докато законодателят не я отмени. А рано или късно ще му се наложи да го направи въпреки гръмогласното малцинство поддържащо тази крайно нелогична (дори нелепа) и дискриминационна норма, посочват ресторантьорите.

Те отново напомнят, че тази забрана е поставила "хиляди собственици и работещи" в ресторантьорския бранш на ръба на оцеляването, а много от тях не са оцелели.

Според организацията тази забрана приравнила с престъпници и втора ръка хора повече от милион българи, които законно си купували цигари и пушели.

През последните дни станахме свидетели на поредния прилив на обществено говорене по темата, а политическите и управленски послания отново са разнопосочни и не допринасят за прекратяването на разделението в обществото, допълват от организацията. "А разделение има и това очевидно устройва политическия елит, възприемащ гражданите на Република България само и единствено като електорат".

Собствениците на заведения посочват, че "политическият елит" с действията и бездействието си унижава хората, които с данъците и труда си осигуряват функционирането на икономиката и на държавата.

"А отново идат избори... Отново торбата с политически лъжи и обещания е широко отворена. Само че този път представителите на ресторантьорския бизнес ще отговорят на обещанията с обещание и ще изпълнят обещанието си точно толкова своевременно и стриктно, както го направиха онези, които миналата година му обещаха да премахнат забраната", заканват се собствениците на заведения.

Източник: Дневник
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари