Ресторанти и нощни клубове трескаво събират резервации

2
"Ако щабът си мисли, че хората няма да празнуват Коледа и Нова година, тогава са в страшна грешка“, каза Ричард Алибегов – председател на Българската асоциация на заведенията
"Ако щабът си мисли, че хората няма да празнуват Коледа и Нова година, тогава са в страшна грешка“, каза Ричард Алибегов – председател на Българската асоциация на заведенията Видео: NOVA

Кувертите варират от около 100 до 160 лева

Въпреки новите рестрикции, ресторанти и нощни клубове трескаво събират резервации за Нова година. Голяма част от тях дори вече са взели капаро. Това показа проверка на NOVA по заведенията в страната.

Заведения в столицата приемат резервации за 31 декември, като дори предлагат до 30% отстъпка от цената на куверта, ако масата се запази сега. Влизаме в ролята на клиенти и опитваме да резервираме маса за празника.  Успехът идва още при първото позвъняване.

„В момента в Република България стоят така нещата, че няма как да Ви посрещна. Ще направя компромис за Вас“, казват от заведението.

Кувертите варират от около 100 до 160 лева. Въпросните заведения вече са обявили в сайтовете си празнични новогодишни менюта. В тях влизат салати, студени ордьоври, няколко вида основни ястия и десерти.

Заповедта на министъра на здравеопазването от 25 ноември ясно гласи, че не се допуска провеждането на събирания от частен характер с присъствие на повече от 15 човека. Въпреки това голяма част от ресторантите смятат, че това не ги касае.

Не са малко и заведенията, които не искат да рискуват.

„Много заведения изгоряха. Имахме и други такива запитвания и то по 50 човека. Аз постоянно гледам, интересувам се - те реално вкарват хора и заключват отвътре“, казват от бранша.

„Какво ще правят нашите колеги, който може да организира нещо ще организира - дали с приятели, дали с познати или външни хора. Ако щабът си мисли, че хората няма да празнуват Коледа и Нова година, тогава са в страшна грешка“, каза Ричард Алибегов – председател на Българската асоциация на заведенията.

От бранша обаче са категорични, че резервациите извън правилата са по-скоро изключение, отколкото правило.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Иванчо пита баща си:
- Тате, какво е гола вода?
- Айрян без кисело мляко!

Харесай Дунавмост във Фейсбук