Ресторанти и кафенета работят на 100% капацитет в Испания

2

Така работят ресторантите в страната с рекорден брой заразени

Ресторанти и кафенета работят на 100% капацитет в Испания. Те не са спирали работа за нито ден, след като през миналата пролет бяха затворени, предаде GLAS.bg.

В страната в последните три дни са регистрирани рекорден брой новозаразени с Ковид-19 - над 40 хиляди души всеки ден. Въпреки това правителството е категорично, че повече няма да затваря бизнеси. Важат ограничения, като в отделни области са по-строги, а в други по-либерални. Като цяло обаче всичко работи.

Ресторантите работят до 18:00 часа вечер, но докато са отворени, те са пълни с клиенти. Всеки посетител спазва правилото до сядане на масата да носи маска и ако става, за да посети тоалетна, също да я слага.

От днес в няколко области е въведено ново правило - на маса да не сядат повече от 4 души. Това семейства с повече членове да сядат на две отделни маси.

Както клиенти, така и персонал обаче се съобразяват с ограничението, защото проверките са постоянни, а глобите големи.

В Южна Испания на крайбрежната алея на един от курортите на Коста дел Сол – Марбея, хората се разхождат напълно спокойно. Те са на всякаква възраст и използват хубавото време, за да направят крос или тренират във фитнесите на открито. Често на тях могат да бъдат забелязани и пенсионери, които се раздвижват.

След тренировката, хората се отдават да почивка в крайбрежните кафенета и ресторанти. Моловете също работят.

Въпреки привидното спокойствие на плажа, хотелиерите са притеснени заради липсата на туристи, тъй като държавата е забранила посещението с тази цел. Полетите са ограничени, но ги има. В страната се влиза с отрицателен PCR тест и QR код, попълнен 24 часа преди влизането.

Полетите от България са един път седмично през зимния сезон, а самолетите са с пълен капацитет.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Името ми на японски е Биралочи Яко.

Харесай Дунавмост във Фейсбук