Репортер на Nova: Тези хора бяха слезли, за да ни пребият!

0
Имало е много свидетели на побоя, но никой  не е спрял да помогне
Имало е много свидетели на побоя, но никой не е спрял да помогне Видео: Нова телевизия

Все още не са задържани лицата, извършили насилие срещу оператор и репортер на Нова телевизия.

Това заяви преди минути по телефона пред "Събуди се..." Димитър Беличев, зам.-районен прокурор на Пловдив.

"Извършителите работят на трудов договор към юридическо лице. Но нямаме никакви доказателства, че към този момент в автомобила им се е возило лице, охранявано от тях. Петима души се издирват във връзка със случая", допълни той.

Извършват се активни издирвателни мероприятия по задържането им, но лицата се укриват. Това са охранители към фирма, които са използвали служебни автомобили”, обясни Беличев, като не пожела да разкрие самоличността им.

Зам.-районният прокурор не потвърди версията, че е възможно да им бъде повдигнато обвинение за умишлено убийство. "Наказанието за хулиганство при управление на МПС е лишаване от свобода до 5 г., а за грабежа – затвор до 10 г.", поясни той. 

Издирваните бабаити нямат криминални регистрации, не са осъждани. 

Припомняме, че поредна жертва на агресията на пътя станаха служители на Нова телевизия - репортерът Мария Милкова и операторът Огнян Пенев. Двамата бяха нападнати на магистрала „Тракия”, пред очите на десетки свидетели

Нападението е извършено малко след 22,00 часа в петък на 146-ия километър на магистрала „Тракия”. Двамата пътували към Стара Загора. Огнян изпреварва лек автомобил, когато го застига черна кола със затъмнени стъкла. Тя му присветва да се отдръпне от магистралата. В този момент се появява втора кола, също със затъмнени стъкла, която ги засича.

През цялото време се опитваха да ни изтласкат от магистралата. В следващия момент, в който те спряха, изскочиха 6-7 мъже доста едри. Започнаха да удрят по шофьорската врата. Искаха да счупят стъклото и отвориха. Нанесоха ми няколко удара в областта на лицето”, разказа Огнян Пенев.

Аз се опитах да набера 112. В момента, в който видяха, че съм с телефон, единият го изтръгна от моята страна. Те явно се страхуваха да не сме ги записали.

В този момент видях, че те вече го бият. Успях да запазя самообладание и да кажа, че сме журналисти и работим в Нова телевизия. Това ги спря. Тези хора бяха слезли, за да ни пребият. Облечени в черно, носеха слушалки, което ме навежда на мисълта, че са охрана”, разказа още Мария Милкова.

Биячите застанали с колите си така, че спрели цялото движение по магистралата. Хората от спрелите автомобили станали свидетели на екшъна, но никой не слязъл да им помогне.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари