Ренета Колева: Екоминистерството не бе информирано за проверките в тецовете

0
В решението на парламента е записано да продължи работата на тецовете до 2038 г., припомни зам.-министърът
В решението на парламента е записано да продължи работата на тецовете до 2038 г., припомни зам.-министърът Видео: NOVA

В решението на парламента е записано да продължи работата на тецовете до 2038 г., припомни зам.-министърът

Министерството на околната среда и водите (МОСВ) не беше информирано за специализираните акции в тецовете, а и няма защо. В деня на проверката регионалните ни структури бяха информирани и от тях бе искана допълнителна информация, която да бъде представена на разследващите в конкретен срок. Още 2021 г. по искане на разследващите органи бе предоставена цялата налична информация за докладите, които се предоставят в Агенцията за парниковите газове от операторите”. Това заяви по NOVA Ренета Колева - зам.-министър на екологията.

Тя смята, че е нужно разграничение на парниковите газове от замърсяването на въздуха. Ежегодно до 31 март всеки оператор предоставя годишните си доклади за емисии парникови газове, които е генерирал. Тези доклади се верифицират от акредитиран орган, обясни заместник министърът по екологията. Отделно всеки оператор предоставя декларация за верността на данните и носи отговорност за това, поясни Колева.

В решението на парламента е записано да продължи работата на тецовете до 2038 г., припомни зам.-министърът. „В момента има работна група, която ще предложи алгоритъм да може да предоговорим Плана за възстановяване и устойчивост в изпълнение на европейските цели”, каза Ренета Колева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари