Ренета Инджова: Държавата е в политически разпад

1
Политическият елит се оказа клика от негодяи и престъпници
Политическият елит се оказа клика от негодяи и престъпници Снимка: БГНЕС / Архив

Политическият елит се оказа клика от негодяи и престъпници

Служебният министър-председател на България от 1994 г. Ренета Инджова определи състоянието на страната като безпрецедентно и позорно.

„Позорът е в това, че избуяха прикриваните съзнателно и упорито язви и уродливи характеристики на нашето битие. В политически план сме свидетели на политически разпад на държавата, партиите и на политическия елит, който се оказа клика от негодяи и престъпници“, заяви единствената жена – премиер у нас Ренета Инджова в интервю за Радио Стара Загора

Според Инджова кризата в момента е икономическа, политическа, правителствена, институционална и партийна. Тя прогнозира, че моделът, който искат да наложат днешните политически играчи ще доведе до разпад, „който ще е по-силен отколкото днес. Без ремонт или прочистване на структурите и механизмите на държавната власт, нищо конструктивно няма да се случи!“

По заявеното намерение на новия премиер бюджетният дефицит да не превишава 3%, като икономист Ренета Инджова зададе риторичния въпрос: „Да не би в целите на правителството да е заложено унищожаване на системата на бюджетиране? Обикновено се предвиждат средства за капиталови разходи, които не се изпълняват и управляващите маневрират с тях както си поискат“, посочи Ренета Инджова.

Според служебния премиер от 1994 г. изборите са дискредитирани като механизъм, по който става смяната на властта, след като „един ги печели, а друг съставя правителството!“

„Моделът на неолибералното общество е в последния, неизлечим стадий на криза. На него са присъщи дефектите на съвременното глобалистко общество – то иска да излезе от тях, с още от същото…, от тези дефекти! Ако има народи като нашия, които да търпят всичко – светът ще продължи да бъде в това жалко и плачевно състояние за човечеството!“, завърши Ренета Инджова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари