Renault планира 1700 съкращения във Франция

0
Това е под бройката, обявена през септември, когато концернът каза, че ще съкрати до 2000 инженери
Това е под бройката, обявена през септември, когато концернът каза, че ще съкрати до 2000 инженери Снимка: БГНЕС / Архив

Автомобилният производител ще разкрие и нови позиции за специалисти в науката за данните и химията

Френският автомобилен производител Renault планира да съкрати 1700 работни места във Франция през следващите три години, включително 1150 чрез колективен договорен план за прекратяване през 2022 г., съобщават Reuters и  Economic.bg. Това е под бройката, обявена през септември, когато концернът каза, че ще съкрати до 2000 инженери, тъй като производството поема по нов курс и това изисква преосмисляне на различните позиции.

След преговорите с групата стана ясно, че компанията ще създаде 500 нетни нови работни места, които да бъдат вписани в производството на електрически превозни средства.

Подобно на конкурентите, Renault се опитва да увеличи предлагането на е-автомобили и в тази връзка ще се търсят служители в области като науката за данните или химията. Една от целите на компанията е да изгради своя линия в батериите.

По време на преговорите между групата Le Losange и нейните синдикални представители Renault обеща да затвърди позициите си във Франция, както и в останалата част на Европа, налагайки се като висококачествен производител на електрически превозни средства – новата цел на всички автомобилни компании.

В предстоящия период на развитие 2022 - 2024 г. компанията продължава да залага съкращения на работни места и някои жертви в организацията на работата. Също така обаче се предвижда увеличаване на производството на електрически автомобили и развитието на иновативни технологии, за които ще са необходими нови специалисти.

Renault очерта своя тригодишен план в момент на подновени заплахи за задълбочаване на COVID кризата заради варианта Омикрон. Както и на фона на продължаващите затруднения във веригите на доставки и недостига на компоненти.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари