Рекордно поскъпване на цигарите и алкохола във Великобритания

2
На Острова е пощадена само наливната бира
На Острова е пощадена само наливната бира Видео: NOVA

На Острова е пощадена само наливната бира

Рекордно поскъпване на цигарите и твърдия алкохол във Великобритания. След като акцизите и митата за широк кръг от стоки на Острова бяха замразени през миналата година заради рекордната инфлация в страната, сега властите решиха, че е време да ги увеличат.

В четвъртък сутрин пушачите се събудиха с нови цени на цигарите, предава NOVA. Пакетираните скочиха с 12%, като кутия от най-масовите марки вече се продава за близо 15 паунда, или 35 лева. При тютюните за ръчно свиване на цигари увеличението е с 6%.

Правителството се надява, че с този ход ще ускори плана си за отказ от вредни за здравето стоки. Алкохолът също ще бъде обложен с 10% през август, но наливната бира в кръчмите ще бъде изключена от новата данъчна ставка

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    ...
    Айде че шампанското с надпис "фалита на острова" напира да го отварям. Всичко се скапва на този тъп остров. Да фалира, че ми се пие шампанско.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари