Рекордно ниски сметки за парно

0
В Русе този март средната температура е + 9,59 градуса
В Русе този март средната температура е + 9,59 градуса

В Русе този март средната температура е + 9,59 градуса

Заради необичайно топлото време този март сметките за парно и топла вода са по-ниски, отколкото преди година, така и спрямо фактурите за по-късия и студен февруари. До 30% по-малко топлинна енергия са произвели и подали на потребителите топлофикациите в страната, показват техните данни.

Средно месечната температура през март 2023 г. в София е била +7,1 градуса, а за същия месец на 2022 г. е била +3,2 градуса, тоест с 3,9 градуса по-висока. В Русе този март средната температура е + 9,59 градуса, докато миналата година е била +6,1 градуса. С +4,18 градуса по-топъл е бил март в Плевен, а в Сливен той е бил с по-висока средномесечна температура с 4 градуса.

Според законите на топлотехниката за всеки градус по-висока температура необходимите количества енергия за отопление намаляват с до 10%.

От 1 юли 2022 г. КЕВР увеличи цената на топлинната енергия с различен процент, като на столичното парно тя скочи с 39%, а служебният кабинет намали ДДС върху топлото от 20 на 9 процента, което също влияе на тазгодишните мартенски сметки.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари