Рекордни жеги на Острова

1
Британците приемат с радост необичайните горещини
Британците приемат с радост необичайните горещини Видео: NOVA

Британците приемат с радост необичайните горещини

Докато южните части на Европа са обхванати от лошо време и наводнения, северните се сблъскват с необичайни за септември жеги. В обичайно дъждовния Лондон вече бяха измерени 33 градуса и британските власти издадоха оранжев код за високи температури през почивните дни.

За съжаление климатичните промени, за които говорим сега, не могат да се нарекат положителна новина, колкото и жителите на Острова да приемат с радост необичайните горещини, предава NOVA. Още от петък вечер много хора започнаха да се стичат по крайбрежията, за да се възползват от тази неочаквана възможност за плаж.

Здравните власти обаче издадоха предупреждение да се внимава с дългото излагане на слънце. Също така призоваха хората да проверят самотните си възрастни съседи как се чувстват, тъй като никога в историята на Обединеното кралство не е имало толкова продължителни тропически нощи през септември с температури над 21 градуса.

Обикновено в този период от годината те са между 18 и 22 градуса, а през последната седмица гонят 30 градуса през деня. Подобно беше положението и през юни, което създаде сериозни проблеми на английските фермери и някои се отказаха да засаждат култури, изискващи големи количества вода като картофи и краставици.

Сега пък има предупреждения, че горещата вълна следващата седмица ще бъде последвана от период на гръмотевични бури, което ще забави прибирането на реколтата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари