Рекорден износ в Турция

0
Това съобщи днес турският министър на търговията Мехмет Муш
Това съобщи днес турският министър на търговията Мехмет Муш Снимка: TRT

Износът на Турция през април се е увеличил с 24,6 процента спрямо същия месец на миналата година, като е възлязъл на 23,4 милиарда долара.

Това съобщи днес турският министър на търговията Мехмет Муш, цитиран от телевизия СиЕнЕн-Тюрк и БТА.

Това е най-високата стойност на износа, отчитана досега в Турция, т.е. отбелязан е рекорд, посочи Муш.

През април външнотърговският стокообмен на Турция е възлязъл на 52,8 милиарда долара, което е с 30,1 на сто повече спрямо предишната година, каза министърът на търговията.

Изявлението на Муш бе направено, след като по-рано днес Турският статистически институт обяви най-новите данни за инфлацията, която достигна рекордните 70 процента (през април).

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    От мен за вас
    Абе,вие няма ли да напишете едно грамотно нещо :" рекорден износ в Турция" Може би : Рекорден ИЗНОС от Турция Рекорден ВНОС в Туция Толкова посредственост има в този сайт,а и да добавя : Елементарна пристрастност.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари