Реколтата от плодове у нас е пред провал

2
Почти нулева година за мнозина овощари
Почти нулева година за мнозина овощари

Почти нулева година за мнозина овощари

Реколтата от плодове у нас е пред провал. Почти нулева ще се окаже годината за мнозина овощари, предупредиха от браншовите организации. Синан Вейсал отглежда около 100 декара кайсии и близо 300 декара праскови близо до община Сливо поле.

"За съжаление, условията по време на цъфтеж и завръст след това бяха много лоши. Имаше критично ниски температури и поради тази причина реколтата от кайсии, праскови и нектарини е много ниска". Това заяви в ефира на NOVA овощарят Синан Вейсал.

"Реално при нас, в нашия регион сортовете кайсии, които се отглеждат са около 15. От които, може би два са по-добре. Един-два имат много малко плодове. При прасковите картинката е още по-лоша. Там само при един сорт, който е около 5% от насажденията, се вижда частично плод", посочва той.

По думите му тази година цената на българските кайсии на пазара ще бъде средно около 4-5 лева. "Тази година българската кайсия ще бъде от порядъка на 7-8 дена на пазара. Вероятно в останалото време пазарът ще ни даде такава възможност, само с вносните плодове", подчерта той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    5
    4-5
    за тия пари ще ям иситнска храна , бягай ги тия костилки с пестициди
  • 3
    4
    до 3
    А филмът на нешънъл джиографик в който търсиха причините да няма кайсии в България 5,6 г. подред май не си го гледал. Не си много наясно с нещата.
  • 4
    3
    Хайде, хайде
    И къде е драмата? Нормално, обичайно, една година няма кайсии в Българи, но пък има в Румъния. После обратно. Нормални неща са.
  • -1
    2
    ...
    Нищо, мафията ще пусне още хладилни камиони и ще внесе.
  • 7
    1
    Балканеца
    Ако ще ви е 4-5 лв цената, едва ли и 7-8 дена ще ви е пазара. Няма балъци вече.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари