Рекламират бисквитки с марихуана до училище в София

0
В София няма комисия за одобрение билбордовете и тяхното съдържание е изцяло от фирмите, които ги стопанисват
В София няма комисия за одобрение билбордовете и тяхното съдържание е изцяло от фирмите, които ги стопанисват

В София няма комисия за одобрение билбордовете и тяхното съдържание е изцяло от фирмите, които ги стопанисват

Мъж от София е подал сигнал до БНТ за билборд с реклама на бисквитки с марихуана, поставен до входа на основно училище в столицата. Рекламата стоя повече от 2 седмици на оживен булевард.

На билборда се рекламира сайт с продукти, еквивалент на марихуаната и нейната съставка, каквато има и в електронни цигари. Тази съставка не е в списъка с наркотичните вещества.

Сигналът е предаден на полицията, но вече 10 дни няма отговор. Мъжът е звънял на 112, говорил е също с директорката на училището.

Оказа се, че няма комисия в София, през която да минават билбордовете и тяхното съдържание е изцяло от фирмите, които ги стопанисват.

Председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев заяви:

"На мига, в който видях публикацията от граждани, се чух със съответния служител в инспектората, на когото казах веднага да бъде премахната рекламата, защото тя противоречи на общинската наредба. Това се случи в рамките на същия ден. Така че в момента, в който сме разбрали, сме реагирали. Следващия път, когато от рекламната агенция или фирма си позволят такава издънка, лично ще внеса готовото изменение в наредбата, така че всички реклами да минават на предварително одобрение в общината. Не става въпрос само за правила. Има морал и ценности, и определено рекламирането на марихуана".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари