„Реки на времето" популяризира региона Русе - Иваново - Борово на фестивала "Зелени дни"

1
„Реки на времето" популяризира региона Русе - Иваново - Борово на фестивала "Зелени дни"

Проектът „Реки на времето“, който представя възможностите на туризъм в общините Русе, Иваново и Борово, беше представен на Петия пролетен фестивал за устойчив туризъм и здравословно хранене „Зелени дни 2014“. Събитието се проведе в София от 10 до 14 май пред Паметника на съветската армия, до изхода на метрото и Софийския университет.

В рамките на фестивала „Реки на времето“ запозна посетителите с печатните материали, разработени по проекта – карта, брошура и гид на туристическите забележителности в трите общини, както и с вариантите за двудневни и тридневни пакети за туризъм в региона.

Организатори на „Зелени дни“ са Българска асоциация за алтернативен туризъм и туроператорът „Одисея-ин“, с подкрепата на Столична община, Френското посолство, Американското посолство и Министерство на икономиката и енергетиката.

В програмата бяха представени различни туристически дестинации, природни паркове, общини и неправителствени организации, които работят в областта на биоразнообразието и устойчивото развитие. Посетителите имаха възможност да се запознаят с идеи по-здравословен и близък до природата начин на живот, с домашна и био храна, с варианти за автентично домашно гостоприемство в селски къщи, както и да се насладят на фолклорни изпълнения. Бяха представени и две фотоизложби: „Американски национални паркове” и „С колело по пътищата на България”.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари