Регионалният министър иска депутатите да отпушат строителството на магистрала "Хемус"

0
Исканията на МРРБ вече са отправени и към финансовото министерство, от което в крайна сметка зависи размера на финансирането
Исканията на МРРБ вече са отправени и към финансовото министерство, от което в крайна сметка зависи размера на финансирането Снимка: БТА / архив

Исканията на МРРБ вече са отправени и към финансовото министерство, от което в крайна сметка зависи размера на финансирането

Заради претенции от страна на изпълнителите строителството на автомагистрала "Хемус" продължава да е в тупик, като за аутобана към момента са предвидени 100 милиона лева, които са достатъчни единствено да се завърши първи лот (отсечката от Боаза до Дерманци). Това заяви пред ресорната регионална комисия МРРБ министърът Андрей Цеков.

Именно затова Цеков ще предложи на депутатите да вземат решение за индексация на парите за "Хемус", за да се отпуши строителството на магистралата.

Ако този казус бъде решен, то ще може строителството да продължи в договорените графици, заяви Цеков и посочи - лично той би искал да види допълнителни 500 милиона лева по бюджета на подопечното си ведомство, за да е сигурен, че не само "Хемус", а и другите стратегически обекти като "Струма" или пътя Велико Търново - Русе, ще бъдат продължени.

Исканията на МРРБ вече са отправени и към финансовото министерство, от което в крайна сметка зависи размера на финансирането, пише News.bg.

По друга тема - тази със зимното поддържане на пътища - към момента договори за зимно почистване не са сключени за 6 области - Габрово, Русе, Силистра, Търговище, Шумен и Разград, тъй като фирмите там засега не приемат условията на държавата, но в най-скоро време този казус ще бъде изгладен и проблем с почистването няма да има, увери Андрей Цеков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари