Реформаторският блок изоставят ГЕРБ за кметските избори

0
Радан Кънев формулира "да се извадят ДПС и БСП и от местната власт и така да се ограничи корупцията"
Радан Кънев формулира "да се извадят ДПС и БСП и от местната власт и така да се ограничи корупцията"

Коалиционният партньор на ГЕРБ във властта – Реформаторският блок, най-вероятно ще се яви сам на изборите за местна власт през есента.

И въпреки че не един и два пъти станахме свидетели на чутовни скандали вътре в Блока, сега неговите членове твърдят, че щели да бъдат единни.

Има разбирателство вътре в Реформаторския блок за единно участие в местните избори и вече се работи конкретно, община по община. Това каза в Русе лидерът на ДСБ и съпредседател на Реформаторския блок Радан Кънев.

По думите му, една евентуална договорка за съвместно участие с ГЕРБ ще бъде трудна, тъй като "ГЕРБ мислят, че могат да спечелят сами".

Тази увереност, по думите на Кънев, е опасна.

Като основната цел на десните сили на местните избори, Радан Кънев формулира "да се извадят ДПС и БСП и от местната власт и така да се ограничи корупцията".

Иначе депутатът отново се спря да обичайната за него тема – съдебната реформа, както и оставките, за които настоява в БНБ и КФН.

Безспорно упорството на г-н Искров да седи на поста си е нещо много вредно за България в момента. И аз продължавам да се надявам, че той ще прояви разум, подчерта Кънев.

Оценката на Реформаторския блок след стоте дни на правителството на Бойко Борисов е, че за кратък период е стабилизирано икономическото развитие и международното положение на България.

Източник: BNews.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари