Реформаторите изправят син срещу червен генерал в президентската надпревара

0
Генерал Съби Събев и Гроздан Караджов имат най-голям шанс за президентска номинация от Реформаторския блок
Генерал Съби Събев и Гроздан Караджов имат най-голям шанс за президентска номинация от Реформаторския блок

Генералът-атлантик Съби Събев и приближеният до Иван Костов - Гроздан Караджов имат най-голям шанс за президентска номинация от Реформаторския блок, информираха високопоставени източници, съобщи БЛИЦ.

По този начин десните смятат, че ще имат шанс да изместят от балотажа кандидата на БСП и АБВ генерал Румен Радев.

Роденият в сливенското село Желю войвода Събев е еднакво близък до двете най-мощни държави по времето, в което е получавал военното си образование. Завършил е оперативен курс във Военна академия “Юрий Н. Гагарин”, в Монино – Руската федерация, а през 1994 г. се дипломира от Военно-въздушния колеж на ВВС на САЩ, в Монтгомери – Алабама. В периода 2001 – 2002 г. е завършил различни курсове за висши офицери в страни-членки на НАТО, включително в школата на НАТО в Оберамергау – Германия, Центъра “Джордж Маршал” в Гармиш-Партенкирхен – Германия и Колежа по отбрана на НАТО в Рим – Италия.

Вероятното издигане на двойката Събев - Караджов ще осуети интригите, които хвърлят в публичното пространство други двама генерали - Атанас Атанасов и Димо Гяуров. Двамата често са на различни позиции, но напоследък са обединени около идеята за разцепване на Реформаторския блок. 

По-активен в задкулисното начинание е бившият шеф на Националната разузнавателна служба Гяуров, който не се свени да атакува доскорошните си съпартийци и партията, която го направи генерал още преди да навърши 35 години.

Явно жаждата за глътка ефирно време е по-силна от общите интереси на десните, които за първи път от десетилетие имат реален шанс да издигнат единен кандидат за държавен глава след срамния мандат на Росен Плевнелиев.

Източник: БЛИЦ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари