Реформаторите искали Бойко за премиер!

0
Нормално и естествено било лицето, което ще бъде министър - председател да бъде от ГЕРБ
Нормално и естествено било лицето, което ще бъде министър - председател да бъде от ГЕРБ Видео: БГНЕС

Премиерското място трябва да бъде обсъдено заедно с РБ и ГЕРБ.

Нормално и естествено е лицето, което ще бъде министър-председател да бъде от ГЕРБ. Това заяви зам.-председателят на СДС и депутат от РБ Румен Христов, предаде БГНЕС.

„Ние не сме седнали да съставяме кабинет и да предлагаме министър-председател“, допълни Румен Христов в отговор на въпрос. Запитан с какво ще убедят ГЕРБ и Бойко Борисов да подкрепят кабинет на РБ, тъй като досега ГЕРБ повтори, че това НС изчерпа възможностите си, Христов заяви, че от РБ нямали скрит коз към ГЕРБ, а „имали разумни аргументи“.

„Като говоря за стабилност, България беше остров на стабилност и продължава да е такава. Борисов е човек с опит. Имаше едно добре работещо правителство и не сме били проблем на ЕС. В него имат доверие европейските лидери и България не беше държава, която по някакъв начин е създавала проблеми на ЕС“, категоричен бе зам.-председателят на СДС.

Христов заяви, че по-голямата част от ПГ на РБ е постигнала съгласие тази сутрин да вземе мандата и да направи опит за още един разговор с ГЕРБ. Той обясни, че третият мандат се връчва на избраната от президента ПГ и затова при Плевнелиев са дошли именно представители на ПГ, а не лидерите.

„Ако бяха дошли лидерите на РБ, които са в кабинета на Борисов, щяхте да кажете, че сме службогонци и те идват при президента, за да си запазват местата“, смята Румен Христов.

Все още за нас има надежда. Трябва да се проведат още веднъж разговори с ГЕРБ“, убеден е зам.-председателят на СДС. Той обясни, че реформаторите са за съставяне на кабинет в този парламент, защото са „убедени, че следващият няма да бъде по-добър от гледна точка на конфигурация в него и съставяне на правителство нямало да бъде по-лесно“.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари