Бойко Борисов: Не се меся, Николай Габровски има всички права да си избира експерти за проектокабинет

0
Сложихме човек, който да може да обедини и да договори експерти, иначе се отива на избори, подчерта Бойко Борисов
Сложихме човек, който да може да обедини и да договори експерти, иначе се отива на избори, подчерта Бойко Борисов Снимка: БГНЕС

Сложихме човек, който да може да обедини и да договори експерти, иначе се отива на избори, подчерта Бойко Борисов

"Кандидатът за премиер на ГЕРБ-СДС Николай Габровски има всички права да си организира среща с партиите, защото сме обещали през първия мандат да се направи експертно, програмно правителство". Това обясни в отговор на журналистически въпрос лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг в централата на партията, предаде БТА.

Габровски получи в понеделник от президента Румен Радев първия проучвателен мандат за съставяне на кабинет. Утре се очаква да разговаря с левицата, по думите на председателя ѝ Корнелия Нинова.

Борисов увери, че Габровски е 100 процента упълномощен да направи това, което е необходимо, за да може всичко, за което ГЕРБ-СДС говорят, да се случи. Лидерът на ГЕРБ похвали 48-то Народно събрание за добрата му работа, като подчерта, че толкова добре работещ парламент досега не е имало.

"Ако така разсъждават, по същия начин ще им бъде отговорено на тях", коментира Борисов обясненията на някои политически сили защо няма да подкрепят кабинет на Габровски, аргументирайки се, че зад него стои ГЕРБ. "Сложихме човек, който да може да обедини и да договори експерти, иначе се отива на избори", посочи Борисов.

"Сто процента по техните правила, с техния министър, с техните машини победихме, това ни дава самочувствие да кажем, че едно експертно правителство има шанс", каза лидерът на ГЕРБ. По думите му е хубав знак, че БСП и "Демократична България" ще се срещнат утре с Николай Габровки, което дава шанс за кабинет със следващ мандат. Самият Борисов нямал информация кои експерти ще влязат в проектокабинета. "Действително аз не се меся в случая, целта е да се намерят експерти, които хем имат качества, хем се приемат от другите като експерти", обясни лидерът на ГЕРБ. И даде пример - ако Делян Добрев стане министър, веднага ще се каже, че е партийна кандидатура, независимо че е много добър експерт.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    3
    Учуден
    Не знам за вас, но аз нямам НИТО ЕДИН мой познат, който гласува за ОПГ ГРОБ=ДПС! Някой може ли да ми обясни как така са първа политическа сила?
  • 3
    2
    Недоумяващ
    Баце,ти сериозно ли говориш?Не е 1април!
  • 9
    1
    Тряляля
    Ти си най-лошото което можеше да има България! Лъжец и крадец! Стана милиардер от “хубавите”, “качествени” ремонти и проекти… Излъга хората да ти вярват, да мислят че си наистина различен с твоята шайка, а сте продажници до един! Лошото е, че не ти пука и ти е все тая за народа…
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари