Референдум за прекратяване пълномощията на Общинския съвет

0
Това ще се случи, ако съветниците не приемат предложението на гражданската инициатива за безплатно пътуване на учениците
Това ще се случи, ако съветниците не приемат предложението на гражданската инициатива за безплатно пътуване на учениците

ПП АБВ ще инициира референдум за предсрочно прекратяване пълномощията на Общинския съвет в Русе, ако на сесията днес старейшините не приемат предложението на гражданската инициатива за безплатно пътуване на учениците.

Това обяви общинския лидер на партията в Русе Стелиян Стефанов. По думите му, сумата от 2 милиона и 400 хил. лв., сметната от общинската администрация за покриване на картите, не е изчислена коректно от общинската администрация. От инициативния комитет изчислили, че са нужни 344 хиляди лева, които да покрият 100 процента безплатно пътуване на малко над 1000 ученика, които и в момента ползват карти с отстъпка.

Докладната записка ще се гледа на днешното заседание на Общинския съвет. Становището на председателя на местния парламент проф. Христо Белоев е тя да не се приема. Освен финансовата страна, друг мотив за предложението за отхвърляне е, че проверката на ГРАО е установила, че от предадени 1932 подписа, легитимни са едва 667. По думите на Стефанов, който не даде конкретен отговор на въпроса защо партията му „яхва“ темата, причината била, че гражданите се страхували и отказвали да напишат ЕГН-то си.

Източник: TVN
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари