Реджеп Ердоган: Турция ще излекува раните на засегнатите от земетресението райони!

0
Турският президент обеща предизборно да бъдат построени 319 000 жилища за година
Турският президент обеща предизборно да бъдат построени 319 000 жилища за година Снимка: Фейсбук

Турският президент обеща предизборно да бъдат построени 319 000 жилища за година

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган изтъкна значението на възстановяването на югоизточните райони на страната, засегнати от унищожителните земетресения през февруари, предават турските медии, цитирани от БТА.

Турция ще излекува „раните на засегнатите от земетресенията райони“, каза снощи Ердоган на вечеря ифтар в Истанбул с хора, пострадали при земетресенията.

При трусовете със сила 7,6 и 7,7 загинаха над 50 000 души, а над 115 хиляди бяха ранени. Земетресенията засегнаха 14 милиона души в 11 окръга в Югоизточна Турция.

Ердоган посочи, че властите планират в рамките на година да бъдат построени 319 000 жилища (предвижда се да бъдат построени общо 650 000).

Това обещание е включено и в предизборния протокол на Републиканския алианс за изборите на 14 май.

Президентът Ердоган заяви още, че със съживяването на икономиката, промишленото производство и други дейности завръщането на местните жители в засегнатите от земетресението райони ще се ускори. "Нашата цел е да направим така, че евакуираните хора да се върнат в домовете си, на работните си места и в живота си възможно най-скоро", каза турският лидер.

Турският народ помага на пострадалите от земетресението още от първия ден. Също така няма да забравим и международната помощ, оказвана на страната ни, посочи Ердоган.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари