Реджеп Ердоган тайно преговарял с шефа на Volkswagen

0
Анкара е сигурна, че германският автомобилен гигант Volkswagen (VW) ще изгради завод в Турция, а не в България
Анкара е сигурна, че германският автомобилен гигант Volkswagen (VW) ще изгради завод в Турция, а не в България Снимка: БГНЕС / Архив

Президентът на Турция тайно преговарял с шефа на немския конерн.

Анкара е сигурна, че германският автомобилен гигант Volkswagen (VW) ще изгради завод в Турция, а не в България, коментирали са три източника на агенция Reuters.

„Вече няма проблем да мислим, че инвестицията ще е в Турция. Това ще бъде обявено след окончателните корекции“, казва източник в Анкара.

Турският лидер и топмениджър на VW са преодолели „повечето проблеми по време на срещата“. Източник от концерна потвърди, че Ердоган се е видял с главния изпълнителен директор на VW Херберт Дийс.

„Имаше някои малки проблеми, като данъчното облагане на автомобилите, които ще се продават. На срещата беше постигнато почти пълно съгласие“, каза турският източник. "Ако няма проблем в последната минута, инвестицията ще е в Турция", добавя той.

Високите турски данъци върху по-мощните коли ограничават местните производители с мотори под 1.6 литра. Според източник, Анкара „търси формула за справяне с проблемите на VW, без да поставя в неизгодно положение другите“.

Става дума за Fiat, Renault, Ford, Hyundai и Toyota, произвели над 1.3 млн. моторни превозни средства в Турция през 2018 г.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари