Среща на Ердоган с директора на "Фолксваген" е премахнала последните пречки за завода в Турция

1
Разговорът е бил за намаляване на данъците върху колите и според турски медии е бил поет ангажимент за промяната им от конкретна дата
Разговорът е бил за намаляване на данъците върху колите и според турски медии е бил поет ангажимент за промяната им от конкретна дата Снимка: Volkswagen

Лична среща между Херберт Дийс, изпълнителен директор на "Фолксваген", и турския президент Реджеп Ердоган тази седмица е премахнала последните пречки за строителството в Турция на нов завод на германската корпорация с инвестиция от поне 1 млрд. долара.

Разговорът е бил за намаляване на данъците върху колите и според турски медии е бил поет ангажимент за промяната им от конкретна дата, съобщи Дневник.

"Досега имаше някои малки въпроси като данъчният режим върху продажбите на автомобилите. На срещата беше постигнато почти пълно съгласие. Ако не изникна някакъв проблем в последния момент, инвестицията ще бъде направена в Турция", казва за "Ройтерс" турски източник, запознат с хода на разговорите. Източник на агенцията от "Фолксваген" потвърждава, че високопоставеният служител на компанията, за когото говорят в Турция е именно главният изпълнителен директор Дийс.

Официално в процеса на избор на ново място за най-голямата от години инвестиция на концерна на изток от Германия не е взето окончателно решение. Неофициално медии в редица държави твърдят, че и България е в състезанието, но се коментира също, че това е само карта на германците в преговорите с турците - за да не си мислят в Анкара, че могат да поставят неоснователни изисквания към сделката.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари