Реджеп Ердоган: Русия се стреми да сложи край на конфликта в Украйна възможно най-скоро

0
Руският лидер "е показал, че се опитва да финализира въпроса възможно най-скоро"
Руският лидер "е показал, че се опитва да финализира въпроса възможно най-скоро" Снимка: ЕПА / БГНЕС

Руският лидер "е показал, че се опитва да финализира въпроса възможно най-скоро"

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган смята, че Русия се стреми да сложи край на конфликта в Украйна възможно най-скоро. В понеделник той изрази това мнение в интервю за американската телевизия PBS, предаде агенция Фокус.

Запитан колко скоро, според него, ще приключи конфликтът в Украйна, турският лидер заяви, че "преди всичко позицията на Русия е много важна". Узбекистан се срещнах с руския президент Владимир Путин и имах много подробни разговори с него", каза Ердоган. Според него руският лидер "е показал, че се опитва да финализира въпроса възможно най-скоро".

Според Ердоган "сега нещата са доста проблематични". "Мисля, че ще бъде направена значителна крачка напред", заяви турският президент. В същото време той подчерта, че "иска тази битка да приключи по мирен начин".

Миналия петък президентите на Русия и Турция проведоха разговори в рамките на срещата на върха на Шанхайската организация за сътрудничество в Самарканд. След срещата лидерът на Кремъл отбеляза, че Ердоган не е предложил да проведе разговори с украинския лидер Володимир Зеленски и също така подчерта, че турският президент има значителен принос за нормализирането на ситуацията, включително за решаването на въпроса с храните.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Това е неприемливо , Ердоган...
    Това лишава руснаците от възможност да победят украинците !
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари