Реджеп Ердоган обяви готовност да сътрудничи с талибаните

0
Независимо кой е на власт, ние ще се ангажираме да помагаме на братята си в Афганистан
Независимо кой е на власт, ние ще се ангажираме да помагаме на братята си в Афганистан Снимка: Getty Images

Турските власти приветстват "умерените" изявления на движението на талибаните, дошли на власт в Афганистан, заяви турският президент Реджеп Тайип Ердоган

"Независимо кой е на власт, в добри или лоши времена, ние ще се ангажираме да помагаме на братята си в Афганистан. По-рано казахме, че приемаме ръководството на талибаните и сега се придържаме към тази позиция. Приветстваме умерените изявления на ръководството на движението "Талибан", каза Ердоган в интервю за редица турски телевизионни канали, предаде БГНЕС.

Ситуацията в Афганистан се обостри през последните седмици с бързия щурм на талибаните в цялата страна. На 15 август бойците заявиха, че са влезли в Кабул и са поели контрола над президентския дворец. Афганистанският президент Ашраф Гани напусна страната, за да "предотврати клането".

В нощта на 16 август официален представител на политическата служба на талибаните Мохамед Наим заяви, че войната в Афганистан е приключила, а формата на управление в страната ще стане ясна в близко бъдеще.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари