Реджеп Ердоган: Израел е терористична държава!

1
Свидетели сме на геноцид
Свидетели сме на геноцид Снимка: Реджеп Ердоган / Facebook

Свидетели сме на геноцид

Президентът на Турция Реджеп Ердоган заклейми Израел като "терористична държава", разкритикува Съединените щати и защити "Хамас" в пламенна реч, която според мнозина експерти е засенчила държавното му посещение в Германия в петък. Турският лидер, който първоначално отговори сдържано на нападението, извършено от "Хамас" миналия месец и се позиционира като потенциален посредник, започна все по-остри вербални атаки срещу Израел през последните четири седмици.

"Свидетели сме на геноцид. Затова сега хиляди адвокати подават жалба до Международния съд в Хага. И защото Израел е отговорна за геноцида, ние ще направим необходимото това да се разбере, където трябва. Затова казвам сега с чиста съвест, че Израел е терористична държава", заяви Ердоган, цитиран от Bulgaria ON AIR.

Междувременно най-малко 15 палестинци загинаха при израелски бомбардировки в централната и южната част на Ивицата Газа, съобщи палестинската новинарска агенция УАФА, цитирана от Ройтерс. 13 души загинаха при израелска атака срещу сграда в бежанския лагер Нусейрат в централната част на Ивицата Газа, а жена и детето ѝ бяха убити в южния град Хан Юнис.

На този фон 30 недоносени бебета бяха евакуирани от Газа. Те ще бъдат прехвърлени в болници в Египет. По-рано беше съобщено, че екип на Световната здравна организация е бил изпратен, за да улесни трансфера.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    Иван
    Да,бе,да, дрипавите араби и иранци са терористи,не евреите!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари