Реджеп Ердоган: Геноцидът в Сребреница е черно петно в историята на света

0
Макар да са минали 27 години, болката е още жива, заяви турският президент
Макар да са минали 27 години, болката е още жива, заяви турският президент Снимка: radiosarajevo.ba / архив

Макар да са минали 27 години, болката е още жива, заяви турският президент

Заместник председателят на управляващата в Турция Партия на справедливостта и развитието Нуман Куртумлуш предаде днес в Мемориалния център Поточари послание от президента Реджеп Тайип Ердоган по повод 27-ата годишнина от геноцида в Сребреница, предаде босненският информационен сайт Кликс.

"На 27-ата годишнина от геноцида в Сребреница, черно петно в историята на света, където е потъпкано човешкото достойнство, отново чувстваме болката на нашите братя босненци", цитира Куртулмуш думите на Ердоган.

Макар да са минали 27 години, болката е още жива, продължи той.

Ердоган оцени като позорен акт отричането на геноцида.

"С тъга отхвърляме решенията, които имат за цел да омаловажат геноцида и които са обида за паметта. Наш дълг към мъчениците, които загубихме в Сребреница, е да осигурим бъдещето на Босна и Херцеговина като силна държава. Турция оказва цялата необходима помощ за сигурността на Босна и Херцеговина", каза Куртулмуш от името на турския президент и накрая подчерта, че Турция ще продължи да дава своя принос за развитието на Босна и Херцеговина.

Убийствата в Сребреница са най-кървавият епизод от войната в Босна и Херцеговина от 1992-1995 г. Клането бе обявено за геноцид от международни и национални съдилища, но сръбски лидери в Босна и съседна Сърбия продължават да го омаловажават и дори да го отричат.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Калоян
    За 5000 фиктивни трупа, голям рев, то геноцид то чудо..... а турция с избиването на над милион души мирно население???... дан съм чул
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари