Реакции в парламента към ултиматума на Каракачанов

0
Валери Симеонов не приема на сериозно думите на Красимир Каракачанов за евентуална оставка
Валери Симеонов не приема на сериозно думите на Красимир Каракачанов за евентуална оставка Видео: БНТ

Реакции в парламента след думите на вицепремиера Красимир Каракачанов, че ако предложената от ВМРО концепция за интеграция на ромите не бъде приета, ще подаде оставка.

Валери Симеонов не приема на сериозно думите на Красимир Каракачанов за евентуална оставка. В сутрешния блок на БНТ вицепремиерът Томислав Дончев каза, че по-добрият начин на общуване е диалогът, дори когато има несъгласия. А от ВМРО увериха, че целта на Каркачанов не е да притиска партньорите, предава БНТ.

Валери Симеонов, ПГ "Обединени патриоти", НФСБ: Аз не ги приемам много сериозно, сигурен съм че и вие също.

Томислав Дончев - вицепремиер: Между партньори не е хубаво да се работи с ултиматуми, това не е добра практика.

Искрен Веселинов, ПГ "Обединени патриоти", ВМРО: То не е знак на изнудване или на извиване на ръце към партньорите, това изявление има единствено за цел да покаже, че това е политика базисна, основна за ВМРО.

ГЕРБ са съгласни, че е необходим нов подход за интеграция на ромите, защото мерките досега не дават желаните резултати. Готови са да подкрепят концепцията на Красимир Каракачанов, но с корекции на определени текстове.

Цветан Цветанов - председател на ПГ на ГЕРБ: За някои от текстовете смятам, че трябва да бъдат доста по-обрани, защото трябва да избегнем всякаква възможност за манипулация и всякаква възможност да се използва тази тема в предизборния период по начин, по който няма да е в полза за обществото.

Подобна е и позицията на НФСБ. От ВМРО са готови на отстъпки, но настояват да се запази основната им идея - правата на ромите да се обвържат с отговорности и санкции, ако те не се спазват.

Валери Симеонов, ПГ "Обединени патриоти", НФСБ: Трябва да се доизкусури, казано на български. Но по принцип основните положения съвпадат изцяло с положенията в нашата програма, така че ще подкрепим една такава стратегия.

Искрен Веселинов, ПГ "Обединени патриоти", ВМРО: Това не е свещена книга, ние очакваме корекция, очакваме подобрения и смятаме да направим сериозно обществено обсъждане.

Цветан Цветанов увери, че голямата коалиция е стабилна, изпълнява 100% управленската си програма и целта е пълен 4-годишен мандат. В отговор на ВМРО, които показват раздразнение, че Коалиционният съвет не се е събирал от Нова година, Цветанов заяви, че разговорите между коалиционните партньори по всички важни теми не са спирали. А Съветът не се е събирала скоро заради ангажименти в чужбина на част от участниците.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари