Развенчаха най-големия мит за сладоледа

0
Сладоледът не трябва да се консумира от хора с хроничен тонзилит, особено в острия му стадий
Сладоледът не трябва да се консумира от хора с хроничен тонзилит, особено в острия му стадий

Може ли сладоледът да причини болки в гърлото?

Руският лекар д-р Леонид Карев опроверга един от най-големите митове, свързани със сладоледа, а именно, че консумацията му може да причини болки в гърлото.

Сладоледът не може да причини болки в гърлото, споделя експертът.

Лекарят припомня, че ангината, при която се появяват характерни болки в гърлото, е остра форма на тонзилит. Това заболяване не може да се прояви във връзка с приеманата храна. Причината за възпаление на сливиците е инфекция, която живее в назофаринкса и в много случаи е хронична.

Д-р Карев добавя, че ако човек има хроничен тонзилит, хипотермията на гърлото може да доведе до обостряне с всички съпътстващи симптоми, характерни за възпалителния процес.

„Затова сладоледът не трябва да се консумира от хора с хроничен тонзилит, особено в острия му стадий", добавя специалистът, цитиран от Actualno.com.

Ако човек е здрав, то консумацията на сладолед в разумни порции съдейства за стимулиране защитните функции на гърлото. Важното е да не изядете наведнъж голямо парче студен сладолед. Консумирайте го на малки хапки, като изчакате малко след изваждането му от фризера.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари