Разследват склоняване на самоубийство на 13-годишния Кристиян от Пловдив

0
​Кристиян казал на учителката, че отива до вкъщи да си вземе нещо, което забравил. Детето е тръгнало и не се е върнало
​Кристиян казал на учителката, че отива до вкъщи да си вземе нещо, което забравил. Детето е тръгнало и не се е върнало Снимка: БГНЕС

Кристиян казал на учителката, че отива до вкъщи да си вземе нещо, което забравил. Детето е тръгнало и не се е върнало

"Неописуема трагедия. Не мога да си представя какво трябва да се е случило, за да посегне едно 13-годишно дете на живота си". Това каза началникът на РУО - Пловдив Антоанета Пакова по повод смъртта на шестокласник от пловдивското училище "Душо Хаджидеков".

Учениците били втора смяна на училище. След първия час Кристиян казал на учителката, че отива до вкъщи да си вземе нещо, което забравил. Детето е тръгнало и не се е върнало. Намерила го майка му. На място са пристигнали екипи на полицията и Спешна помощ, които не са констатирали данни за насилие, предаде Агенция Фокус.

Районна прокуратура образува досъдебно производство за установяване на причините за смъртта на малолетно лице. На 9 май 2023 г. към 15,30 часа е бил подаден сигнал на телефон 112 за настъпила смърт на дете в жилището му в Пловдив.

По досъдебното производство се извършват действия по разследването – назначена е съдебно-медицинска експертиза с цел установяване причините за смъртта и други. Досъдебното производство е образувано по чл. 127 ал. 1 от Наказателния кодекс.

Представители на Агенцията за закрила на детето провеждат беседи с директора и учителите от "Душо Хаджидеков". Със съучениците на починалото момче ще работят психолози.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари