Разследват полицай от Твърдица заради нецензурни видеоклипове

0
Клипове и чатове с предполагаемо негово участие са засечени в социалните мрежи
Клипове и чатове с предполагаемо негово участие са засечени в социалните мрежи Снимка: МВР

Клипове и чатове с предполагаемо негово участие са засечени в социалните мрежи

Полицай от Районното управление (РУ) в Твърдица е временно отстранен заради вътрешно разследване, съобщиха от пресцентъра на областната полиция в Сливен. То е образувано с оглед на първоначални данни за извършено престъпление от общ характер.

Започнало е дисциплинарно производство във връзка с тиражирани в социалните мрежи видеоклипове и коментари със смущаващо и нецензурно съдържание, касаещи евентуалното негово участие. Ръководството на Областната дирекция се самосезира в началото на месец май след публикациите.

БТА съобщи, че на 16 май от полицията призоваха за съдействие от граждани относно клип, разпространяван в социалните мрежи и конкретно във фейсбук групата "Шивачево без цензура". Кметът на Шивачево Деян Иванов, който е и администратор на групата, каза пред репортер на БТА, че два пъти е свалил пост, който, според него, няма място там. На видеоклип, който бил цензуриран, се виждал мъж, за който се предполага, че е въпросният полицай. В друг файл се виждал публикуван чат на човек, който твърди, че е полицай, с 13-годишно дете на сексуална тематика. "Свалих тези постове, защото не са информирани отговорни институции, като ръководството на полицията в Твърдица, нито има сигнал към Агенция "Закрила на детето", обясни Иванов. Според него авторите на публикацията трябва да сезират институциите.

По случая са разпитани лица, имащи касателство към публикациите, като процесуалните действия, относно проверката на фактите и обстоятелствата продължават, посочват още от пресцентъра на полицията. Оттам отново апелират към всички засегнати лица и такива, които разполагат с информация, да окажат съдействие по разследването. Могат да се свържат с дежурен полицейски служител на тел. 044 644 323, 044 644 495 и на електронната поща на ОДМВР-Сливен [email protected], анонимността им е гарантирана.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Марче, как кръстихте малката?
- Алое.
- На кого ма?
- На баба си Вера!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари