ГДБОП арестува журналист по анонимен сигнал

0
Полицаи са влезли без заповед за обиск в дома на Иван Атанасов в Харманли
Полицаи са влезли без заповед за обиск в дома на Иван Атанасов в Харманли Снимка: Facebook

Полицаи са влезли без заповед за обиск в дома на Иван Атанасов в Харманли

Издателят на сайта „Сакар нюз“ в Харманли и автор на „За истината“ Иван Атанасов е бил задържан за 24 часа от полицията по анонимен сигнал за притежание на старинни монети и предмети, носещи белези на културно – исторически ценности. Това съобщи самият Атанасов непосредствено преди задържането си около 11:00 ч. на 14.03.2023г., пише "За истината".

Час по-рано без заповед за обиск в дома на журналиста са влезли служители на ГДБОП и Районното управление на МВР в Харманли. По-късно обиск без съдебно решение е бил извършен и в офиса на издаваните от Атанасов сайт и вестник с името „Сакар нюз“.

Според адвоката на задържания журналист – Димитър Аврамов, липсват основания за 24 часовото задържане под стража, тъй като той е със съвършено чисто съдебно минало.

През последните няколко месеца Иван Атанасов публикува в разследващата платформа „За истината“ серия критични материали, свързани работата на кметовете и местните администрации в Харманли, Тополовград и Свиленград. След разкрит от Атанасов конфликт на интереси в края на миналата година беше уволнена съдията по вписванията Таня Станкова, дъщеря на депутата от ГЕРБ Георги Станков. Други текстове на Атанасов, отразяват смущаващи факти около търгове за възлагане на обществени поръчки и фактическо изпиране на стотици хиляди евро при залавянето им на гранично – пропускателните пунктове с Турция. През последните седмици Иван Атанасов е работил върху сигнали за подготвяна търговия с гласове преди изборите на 2 април.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Империята отвръща на удара!
    Боже, спаси ни от корумпирани политици и местни дейци! Прибери си ги, че вече бактън! Анадънму?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари