Разследване срещу Тръмп в Ню Йорк вече е криминално

0
От компанията на Тръмп отричат неправомерни действия и заявиха, че разследването на прокурорът-демократ е политическо отмъщение
От компанията на Тръмп отричат неправомерни действия и заявиха, че разследването на прокурорът-демократ е политическо отмъщение Снимка: БГНЕС / Архив

Говорител на главния прокурор на щат Ню Йорк Летиция Джеймс заяви, че разследването на компанията за недвижими имоти на Доналд Тръмп "вече не е чисто гражданско"

Джеймс разследва финансовите сделки на бившия президент на републиканците, преди той да встъпи в длъжност, информира БГНЕС.

От компанията на Тръмп отричат неправомерни действия и заявиха, че разследването на прокурорът-демократ е политическо отмъщение.

Говорителят на Джеймс - Фабиен Леви, заяви пред Би Би Си: „Информирахме организацията на Доналд Тръмп, че нашето разследване вече няма чисто гражданско естество. Сега разследваме активно и криминални действия на компанията съвместно с прокуратурата на Манхатън. За сега нямаме допълнителни коментари".

В изявлението не се казва какво е превърнало разследването от гражданско в такова с криминален характер, нито дали към самият бивш президент на САЩ могат да бъдат отправени някакви обвинения.

През март 2019 г. Летисия Джеймс започна гражданско разследване на твърденията, че Доналд Тръмп е повишавал изкуствено стойността на активите си пред банките, когато е кандидатствал за заеми, и ги е понижавал, за да намали данъците си.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари