Разширяват гробищния парк в Басарбово

2
Новият гробищен парк ще се намира в близост до съществуващия гробищен парк в местност „Арнаут дере“
Новият гробищен парк ще се намира в близост до съществуващия гробищен парк в местност „Арнаут дере“ Снимка: Община Русе / Архив

Новият гробищен парк ще се намира в близост до съществуващия гробищен парк в местност „Арнаут дере“

Общински съвет – Русе одобри изработването на подробен устройствен план (ПУП) – план за застрояване (ПЗ) на два поземлени имота с идентификатори 63427.278.21 и 63427.279.14, намиращи се в местност „Арнаут дере“, град Русе, община Русе.

С решението си общинските съветници дадоха предварително съгласие за промяна предназначението на земеделски земи за обществени нужди и изграждане на нов гробищен парк върху изброените имоти.

Според заданието за проектиране, с ПУП-ПЗ трябва да се определи Терени за гробищни паркове – „Зона (Тгп)“, съгласно предвижданията на Общ устройствен план (ОУП) на община Русе, като се спазят изискванията за параметри на устройствените нормативи за зоната.

С приложената скица-предложение се предвижда необходимото изолационно озеленяване с минимална ширина на ивицата – 10,00 метра, изграждане на алейна мрежа за връзка със съществуващата и свободни площи за разполагане на гробни места.

Срокът на валидност на предварителното съгласие е от влизане в сила на настоящето решение до решение на комисията по чл. 17, ал. 1 от Закона за опазване на земеделските земи (ЗОЗЗ).

Възложено е на кмета на Община Русе да подаде искане до Министерството на земеделието и храните за промяна на предназначението на изброените имоти.

Изработването на ПУП-ПЗ ще бъде извършено в обем и съдържание съгласно изискванията на Наредба №8 от 14.06.2001 г. за обема и съдържанието на устройствените планове, при спазване на изискванията на Наредба №7 от 22.12.2003 г. за правила и нормативи за устройство на отделните видове територии и устройствени зони.

Новият гробищен парк ще се намира в близост до съществуващия гробищен парк в местност „Арнаут дере“. Предвижда се да бъде изграден на площ от около 11 500 кв. м.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    3
    Русенка
    Правят разширението и заради инсенератора!
  • 7
    2
    Точен
    Тези маскари това правят с нас умориха ни доло парламента всички в затвора за умишлено убиване на нацията .
  • 10
    1
    Аз съм
    Всички натам сме тръгнали
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари