Разрешават на испанците да се разхождат от 2 май

0
Ще могат да се разхождат хора, които живеят заедно
Ще могат да се разхождат хора, които живеят заедно

На испанците ще бъде разрешено да тренират и да се разхождат от следващия уикенд, заяви премиерът Педро Санчес в събота, предаде АФП.

Правителството ще представи във вторник плана си за по-широко заключване, който вероятно ще бъде приложен в действие през втората половина на май, каза той.

"Ако пандемията продължава да се развива, както досега, от 2 май, индивидуалната физическа активност ще бъде разрешена, както и разходките с хората, с които живеете", каза той.

За разлика от повечето други страни по света, от 14 март Испания разрешава на гражданите да напуснат дома си само, за да купят храна или лекарства или за кратка разходка на кучето.

На децата от неделя ще бъде разрешено до един час на ден, придружени от един родител да ходят или играят в зона до километър от домовете им.

Извънредното положение на Испания беше удължено тази седмица до полунощ на 9 май, като Санчес заяви, че разхлабването на мерките ще бъде постепенно.

Съобщението в събота дойде ден, след като Испания регистрира 367 смъртни случая - най-ниския дневен брой смъртни случаи от COVID-19 за четири седмици.

Испания регистрира 224 000 случаи и 23 000 починали, с което се нарежда на второ място.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари