Разпродават русенски наследник на милиони

0
Частен съдебен изпълнител разпродава имоти на "ПИХ индъстри" за 4,357 млн.лева
Частен съдебен изпълнител разпродава имоти на "ПИХ индъстри" за 4,357 млн.лева

Наследник на милиони от "Прециз интер холдинг" АД в Русе фалира и учредената преди 2 г. нова фирма "ПИХ индъстри".

Срещу акционерното дружество на Стоян Генов е открита процедура по несъстоятелност, съобщиха от окръжния съд в крайдунавския град, цитирани от Труд.

Освен назначения временен синдик, е наложена възбрана на фирмените активи.

Частен съдебен изпълнител разпродава имоти на "ПИХ индъстри" за 4,357 млн.лв. На търг са обявени производствени халета, стоманолеярен корпус, складове и битова сграда. Те са ипотекирани за над 15 млн.лв. Отделно на тезгяха са извадени помещения за 2,5 млн.лв., обезпечени от други фирми. М.г. на търг също бяха разпродадени обявените активи на холдинга.

"ПИХ индъстри" беше създадено след обявения фалит на "Прециз интер холдинг", за да продължи производството на електрозаварени тръби и профили с отделените активи за 40 млн. лв.

Дружеството майка затъна, след като кредитори запорираха банковите му сметки и имущество заради необслужени към 96 млн.лв. кредити. Собственикът му поиска несъстоятелност, а бившият социален министър Тотю Младенов го изпрати на прокуратурата за системно забавени заплати.

Освен в "Прециз Интер", бяха блокирани и дружествени дялове на Стоян Генов в още 7 фирми. Кредитите са отпускани от банки в София и русенските им клонове. Срещу тях са заложени недвижими имоти, поточни линии, складова наличност, входящи суровини и изходяща продукция на особен залог в предприятията.

Източник: Труд
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари